OPENBAAR VERVOER-DE BUS- IN LLORETIn Lloret is geen treinstation ,het dichtsbijzijnde station is in Blanes.Er komen veel verschillende bussen in Lloret en ik ga proberen een beetje geordend duidelijk te maken welke het zijn.
Urbane bussen allemaal van de busmaatschapij "Pujol" ofterwijl bussen die in Lloret blijven zijn :
De grote gele bus en een minibus.Deze stoppen allebei niet op het busstation maar aan de hoofdweg (waar de discos zijn) Just Marles en hebben haltes door het hele dorp heen.
De grote gaat naar Fenals: lijn 2 en een minibus doet 1,3,4 en 5 afwisselend,  hier de haltes en tijden Een enkel ritje met deze bus kost 1,30€(binnen Lloret) en ga je heel veel met deze bussen kan je een 20 rittenkaart voor deze bus in het loket van Pujol in het busstation halen voor 23€ die je daarna steeds met 10 kan opladen.
Interurbane bussen 
PUJOL Vanaf het busstation vertrekken van de busmaatschapij "Pujol" bussen naar: TOSSA DE MAR ,BLANES TREINSTATION en BLANES DORP/STRAND/BUSSEN De kaartjes koop je als je op het busstation(terminal) bent aan het loketje van Pujol en bij de andere haltes in de bus zelf  ( tarief ) kosten 1,55€  nooit met briefjes van 20€ of meer betalen in de bussen want de chaufeur buiten het verliezen van het humeur kan het weigeren.
PUJOL
SARFA Deze maatschapij verzorgt de bussen LLORET BARCELONA direct via de tolweg .Bij deze bussen moet je een kaartje of een reservering voor een vast uur maken,dus geen open ticket,mis je hem dan ben je het kwijt.Het voordeel is dat het een hele snelle manier is om in Barcelona te komen (als het verkeer niet tegenzit) Ook hebben ze de trajecten;
LLORET-TOSSA-GIRONA-ROSES-CADAQUES
LLORET-TOSSA-PALAFRUGELL
en bussen naar AIRPORT BARCELONA(EL PRAT)Ook hebben zij bussen naar GIRONA AIRPORT 
Sagalés: Verzorgt de bussen naar GIRONA  maar gaat langs Vidreres;Sils en sommige Caldes de Malavella zoals je op de timetable kan zien . Tegenwoordig zijn er speciale snelbussen naar Girona die alleen in Vidreres stoppen en in 40 minuten ter plekke zijn. 
TEISA Deze maatschapij verzorgt de bussen naar OLOT en dorpen van de regio La Selva al moet je het wel heel goed plannen want openbaar vervoer naar het prachtige binnenland ,de regio La Selva is schaars

Tot slot is er nog de opentours waar ik een apart artikel aan zal besteden en de privé buslijnen voor de atracties,zoals Karts Waterworld en Marineland over het algemeen gratis(soms moet je wel de ticket kopen maar wordt van het entree afgetrokken) de tijden bespreek ik bij de atractie zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten